20:00

IF Mölndal Fotboll

Referat: Mossens BK - IF Mölndal Fotboll

I tredje omgången av Juniorklass 2 ställdes vi mot IF Mölndal på Valhalla IP, en klurig match då de vitklädda kan prestera riktigt bra när de vill.

Dagen till ära testade vi också ett nytt spelsystem i form av 3-5-2, vi ville se tjejerna äga mitten, komma med fart på kanterna och fylla på med folk i straffområdet.

Vi fick också utdelning ganska så snabbt, i den 11:e minuten spelade vi publikvänlig one touch spel via Heddas skarvning och Idas snett inåt bakåt-pass, på bortre stolpen dök Alice upp och placerade bollen i mål. 1-0 och smakstart.

Ella utökade ledningen till 2-0 efter ett mäktigt lobbskott som letade sig upp i målvaktens vänstra kryss.

Hedda spädde på till 3-0 efter att hon vickat in bollen från snäv vinkel efter ett fint inlägg från högerkanten, vi spelade periodvis väldigt bra anfallsspel och fler mål låg på lut.

I slutet av 1:a halvlek tappade vi dock koncentrationen och Mölndal bjöds in i matchen, uppspelen blev lite stressade när bortalaget pressade oss högt upp i banan.

Vi undkom med blotta förskräckelsen men gick ändå till pausvila med en till synes säker 3-0 ledning.

Andra halvlek började tyvärr som den första slutade, den här gången lyckades dock Mölndal få utdelning då man tryckte in 3-1 ett par minuter in på halvleken.

MBK försökte nu lyfta bollar på ytorna bakom Mölndals högt stående försvar, tyvärr gick vi i offsidefällan mest hela tiden och spelet blev hackigt.

Mölndal förvaltade sina chanser väl och tryckte in ytterligare en reducering på en hörna där vi blev bolltittande.

Mölndal trummade på och vann allt fler närkamper, de vitklädda tjejerna spelade dock ett högt spel med sitt högt stående försvar och höga press och blev till slut straffade efter att Cicci slitit sig fri på vänsterkanten och säkert placerat in 4-2 när dryga kvarten återstod.

Trots ett par bra heta chanser från bägge lagen i slutet av matchen blev det inga mer mål.
Mossen kunde därmed ta sin andra seger i serien och klättrade också upp på övre halvan av Juniorklass 2 i en haltande tabell.

Sammanfattning: MBK tog en riktig arbetsseger och tog tre tunga poäng.
Förutom segern tar vi också med oss det periodvis frejdiga anfallsspelet där vi fick utdelning när vi vågade fylla på med folk.
En stor eloge vill vi också ge till vår trebacklinje som lyckades stå upp bra mot Mölndals vassa anfallare, en extra klapp på axeln till Felicia som debuterade i juniorsammanhang, det gjorde du riktigt bra!

Vi tar också med oss en hemläxa i form av att inte springa offside :)
Mölndal hade en utpräglad offsidefälla som vi tyvärr gick på lite för många gånger, med lite finslipning så kommer vi öva upp vår förmåga där, ingen fara på taket.

Då både Valhalla och GS är upptagna p.g.a. match imorgon så hoppar vi över tisdagsträningen och vilar oss istället i form till Nörhalne Cup!